Graag stellen we hier het Seniorenforum Vlaams Belang voor. Je kan de site HIER bezoeken. Hieronder volgt een lijst van geplande activiteiten.

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder

Vooreerst dank aan jullie allen die ons lieten weten deze tekens te ontvangen en te waarderen. We gaan er zeker mee door, met de focus op de activiteiten die we organiseren. Vele handen maken licht werk. In dat verband nog meegeven dat we tijdens die activiteiten wat foto’s nemen. Deze kan u vinden op deze pagina’s van “Frustratieboek” oftewel Facebook: Seniorenforum, Seniorenforum Regio Antwerpen en de persoonlijke pagina van Dirk Van Onckelen. Veel kijkplezier.

Ook vinden we het heel tof als deelnemers zelf ook foto’s delen met anderen, langs welke weg ook. Blijf dat zeker doen: het spoort anderen aan om er ook mee te beginnen.

Nu vrijdag is ROB VERREYCKEN bij ons te gast in het secretariaat van het Vlaams Belang, Amerikalei 98 in Antwerpen. Zijn “REISGIDS FRANS-VLAANDEREN”, nieuw op de markt, komt hij voorstellen om 14.00 uur. Een “Amerikalezing” die u niet mag missen. U kan daar ook inschrijven (en betalen: € 8) voor deelname aan ons bezoek op

DINSDAG 4 OKTOBER aan de SINT-JACOBSKERK. Na onze reeks wandelingen langs de vele Madonnabeelden in onze fiere Scheldestad, gaan we met een kerkgids deze parel van architectuur boordevol kunstschatten verkennen.

ZONDAG 9 OKTOBER gaan we naar LIER, kijken naar de OMMEGANG. Hoe de middag zal verlopen verneemt u daar van ons bestuurslid Patt, welke ook onze gastvrouw was bij Lierke Plezierke 1 & 2.
Twee afspraken: ofwel om 13.30 aan het station van Lier op het Leopoldplein; ofwel om 13.00 uur in het Antwerps Centraal Station. Daar Lier die dag autoluw is, zelfs autovrij, is het aanbevolen om samen de trein te nemen. Samen uit, samen thuis. De trein van 13.09 stopt om 13.15 in Berchem en komt om 13.25 aan te Lier. Wel zelf voor uw treinticket zorgen a u b: die prijzen kunnen verschillen. Graag een seintje op ons bekend adres: seniorenforum.antwerpen@vlaamsbelang.org of 0495 827 607.

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder, zaterdag jongstleden verzamelde het Vlaams Belang in Bobbejaanland. 45 Jaar lang probeert men al om de radicaal nationalistische partij klein te krijgen, maar men bereikt net het tegenovergestelde: bij verkiezingen zou het Vlaams Belang vandaag als grootste partij uit de bus komen. Dat succes heeft vele redenen - niet in het minst de toenemende ongeloofwaardigheid van de systeempartijen - maar is ook het gevolg van het vasthouden aan het basisprogramma, samengevat in “Eigen volk eerst.”, vandaag vertaald in “Eerst onze mensen”.

Vanaf 1984 verzorgde de Nationalistische Omroepstichting (NOS), een vzw van het Vlaams Blok, uitzendingen op de BRT. Die gastprogramma’s waren werkelijk baanbrekend en haalden van de “politieke derden” de hoogste kijkcijfers, waarop de BRT reageerde zoals ze tot vandaag nog altijd doen als het hun niet zint: stoppen met uitzenden.

WOENSDAG 19 OKTOBER
Vrienden senioren, We zijn zeer tevreden dat, speciaal voor jullie, we een aantal van deze uitzendingen kunnen vertonen! Het is een uniek tijdsdocument en we danken Tom Cobaert en Sophie Gyselick van het ADVN voor hun enthousiast aanbod. Evenveel dank aan Wim Verreycken, de samensteller/regisseur van NOS, die de middag zal begeleiden. Dit op WOENSDAG 19 OKTOBER in de lokalen van het ADVN, LANGE LEEMSTRAAT 26 te ANTWERPEN. Om 13.00 uur is er een voorafgaande rondleiding in het Archief;
Om 14.00 starten we de vertoning: “NOS talgie”. Inschrijven doet u via ons rekeningnummer: BE66 9734 2502 5843 van Seniorenforum Regio Antwerpen m.v.v. namen deelnemers + nostalgie. Voor de rondleiding om 13.00 uur – inbegrepen in uw bijdrage – wel graag een seintje op ons bekend adres: Seniorenforum.antwerpen@vlaamsbelang.org of 0495 827 607.

VRIJDAG 28 OKTOBER om 14.00 uur.
LODEWIJK, componist, en FRANK MORTELMANS, kunstschilder, zijn het onderwerp van de lezing die zanger/organist STEF VAN LIER voor ons komt verzorgen op VRIJDAG 28 OKTOBER om 14.00 uur.
Een lezing op vrijdag, dat moet wel een “Amerikalezing” zijn: we verwachten jullie in het VB-secretariaat, Amerikalei 98 te Antwerpen. Misschien zegt de naam Lodewijk Mortelmans u niet veel: men is zelden sant in eigen land. Gustav Mahler, Richard Strauss, Sergei Rachmaninov: als die namen een belletje doen rinkelen dan mag u deze muzikale lezing echt niet missen. Deze wereldvermaarde componisten gingen in op de uitnodiging van Lodewijk om in Antwerpen als gastdirigent voor het orkest van het Vlaams Conservatorium te staan!
Frank, broer van Lodewijk, is vooral bekend als schilder van stillevens en binnen dat genre vooral dan bloemstukken. Je kan daarover vertellen en wat reproducties laten zien, wat Stef ook wel zal doen, maar op

DINSDAG 22 NOVEMBER
gaan we op bezoek in het HUIS MORTELMANS, een privémuseum. Daarover later meer. Uw luisterstoel reserveren is aanbevolen: seniorenforum.antwerpen@vlaamsbelang.org of 0495 827 607.

Noteer alvast voor november ook MAANDAG 14, want dan organiseren we een HERFSTWANDELING in EDEGEM, en VRIJDAG 25, want dan maakt ons bestuurslid en gewezen politie-inspecteur Marianne van den Lemmer ons wegwijs in de WET OP DE WETTIGE ZELFVERDEDIGING.

Tot spoedig ziens op een van deze activiteiten,

Dirk